Foliculita: tratamentul naturist surprinzator de eficient

foliculita

Ce este foliculita?

Este foarte important sa cunosti ce este foliculita. Foliculita reprezinta inflamatia foliculului de par. Fiecare fir de par din organismul tau creste dintr-un folicul. Poti avea foliculita in orice parte a corpului care contine par, dar cele mai intalnite zone sunt scalpul, inghinalele, picioarele si bratele.

Care este cauza foliculitei?

Cauza principala a aparitiei inflamatiei la nivelul foliculului de par este reprezentata de stafilococul auriu. Foliculita este de asemenea favorizata si de anumite leziuni produse la suprafata pielii si la nivelul foliculilor pilosi. De exemplu, epilatul reprezinta o cauza principala in aparitia leziunilor la nivelul foliculilor pilosi.

streptococ aureus

Solutia care te va scapa de foliculita:

Foliculita este cauzata de stafilococul auriu. In acest articol am prezentat metoda prin care am scapat in 27 de zile de stafilococul auriu.

Articolul prezinta solutia naturista pentru ca tu sa scapi de acest stafilococ ce ti-a cauzat foliculita.

Metoda consta intr-un tratament naturist, mierea Manuka. Ridicarea imunitatii si blocarea stafilococului auriu este solutia tratarii foliculitei.

Eu am cumparat-o de pe site-ul https://plantum.ro/miere-100-raw/2215-miere-de-manuka-raw-activa-16.html.

Metoda prezentata in articol este cea mai eficienta in astfel de cazuri deoarece este reprezentata de un antibiotic natural. Acest tratament este avantajos deoarece este natural si eficient.

miere manuka stafilococ aureus

Cate tipuri de foliculita exista?

1. Foliculita superficiala
Acest tip de foliculita se intalneste la nivelul pielii prin prurit in zonele cu pilozitati.
2. Foliculita profunda
Este situata profund fata de precedenta si este cauzata de actiunea germenilor Gram negativi. Este foarte des intalnita in forma acuta. Se poate extinde mult mai frecvent fata de cea superficiala si determina aparitia de furuncule.

Simptomele foliculitei:

Initial foliculita se manifesta ca o zona rosiatica, cu o sensibilitate foarte crescuta la atingere manifestata printr-o usoara durere, in centrul acestei zone gasindu-se un fir de par.

Ca metoda de diagnostic, principalul semn din care iti vei dai seama ca ai foliculita este reprezentat de localizarea firului de par in centrul zonei afectate precum si in cele mai frecvente cazuri de aparitia unei pustule.

foliculita-poza

Factorii de risc pentru foliculite sunt dati de:

– un sistem imun slabit
– tratamente cu corticosteroizi
– purtarea de imbracaminte stramte ce nu permit pielii sa respire
– sauna si baile in piscine incalzite
obezitatea

Acestia reprezinta principalii factori de risc pentru foliculite, imbunatarirea acestor factori reprezinta un prim pas in tratarea foliculitei.

Localizarea foliculitei:

Foliculita poate sa apara la nivelul:

– barbiei
– fetei
– scalpului
– bratelor
– axilarelor
– spatelui
– picioarelor
– inghinalelor
– zonei genitale
– fesierelor

De ce este importanta antibiograma in cazul foliculitei?

O antibiograma este extrem de utila in cazul foliculitei deoarece iti va explica clar ce antibiotice sunt rezistent la tratament in acest caz. De aceea, solutia prezentata de mine, mierea Manuka, va fi extrem de utila deoarece este naturala si organismul inca nu a creat o rezistenta la un astfel de antibiotic natural in comparatie cu antibioticele orale uzuale.

Cum poti preveni foliculita?

Primul pas in profilaxia (prevenirea) aparitiei foliculitei este reprezentat de mentinerea unei igiene corporale bune prin efectuarea dusurilor dese cu apa calda, schimbarea desa a prosopului, precum si purtarea de haine cat mai largi.

Atat inainte de epilare cat si dupa epilare este recomandat ca zona respectiva sa fie curatata cu o solutie de iod. Cea mai buna la ora actuala este Betadine.

betadine

Bazinele de inot se recomanda sa contina o cantitate cat mai mare de clor. O cantitate mica de clor in apa bazinului favorizeaza aparitia foliculitei.

De asemenea, o alimentatie corecta, abundenta in minerale si vitamine reprezinta solutia care iti va ridica imunitatea si astfel se va crea un zid ce te va apara de aparitia foliculitei.

Este recomandata curatarea pielii in cazul intrarii in contact cu substante toxice sau cu substante cu potential iritant.

Este foarte important si evitarea utilizarii de aparate de ras in regiunile afectate precum si schimbarea lamei aparatului de ras dupa fiecare folosire sau inlocuirea aparatelor electrice si a lamelor cu creme sau lotiuni depilatoare.

Se recomanda spalarea frecventa a mainilor si curatarea cu atentie a unghiilor in special in conditiile preexistentei unei infectii tegumentare.

Ce complicatii poate da foliculita?

Foliculita poate da urmatorele complicatii:

– celulita
furunculoza
– cicatrici
acnee

detaliu foliculita

Este foliculita tratabila?

Cum am spus si in randurile precedente, foliculita se poate trata prin diverse metode. Cea mai eficienta fiind prezentata in articolul in care am explicat cum am scapat de stafilococul auriu. Uneori, in cazuri foarte usoare, foliculita se poate trata de la sine si intr-o perioada scurta de timp.

Este foliculita transmisibila?

Desi cele mai multe tipuri de foliculite nu sunt transmisibile si contagioase, foliculitele cauzate de agenti infectiosi pot fi transmise de la persoana la persoana prin contactul pielii, prin utilizarea comuna a lamelor de ras ori prin practicarea inotului din bazinele cu putin clor. Multe persoane sunt mult mai susceptibile de a dezvolta foliculita datorita unui sistem imun scazut.

Cine dezvolta foliculita?

Orice persoana poate dezvolta foliculita. Anumite parti ale corpului sunt mult mai susceptibile de a face foliculita. In opozitie, exista zone la suprafata organismului care nu vor dezvolta foliculita niciodata, cum ar fi: ochii, gura, palmele, deoarece la aceste nivele nu exista foliculi de par. Oamenii cu sistemul imunitar scazut si persoanele diabetice sunt mult mai susceptibile decat restul persoanelor.

Alatura-te discutiei